21/5/08

PROJECTE ARKANDA

Us comunico un nou projecte internacional relacionat amb la pràctica del Contact-Improvització. Desde l'associació Arts Improvització ens hem posat en contacte amb un grup de joves associats de Rabat (Marroc). Es tracta de l'associació Arkanda, els membres de la qual provenen de diferents disciplines artístiques (pintura, dança, acrobàcia, malabars, cinema, música...). Són un dels grups més potents de Marroc en aquests moments i cada any, organitzen una caravana que va recorrent les diferents ciutats del país amb l'objectiu de sensibilitzar el públic en general en les disciplines artístiques.
Des d'Arts Improvització, ens agradaria poder realitzar un intercanvi, on poguessim mostrar el que és el Contact. A Marroc la dança contemporània és una disciplina gairebé innexisten. En tot Marroc només hi ha una escola de dança, impulsada pel govern francès. És per aquest motiu, que el primer objectiu del nostre projecte s'encara a promocionar i popularitzar la dansa al Marroc.
Com a practicants de la Dansa Contact, creiem que aquesta té unes especificitats que, a més de treballar l'expressió corporal, són enriquidores a nivell humà. Pensem que, ensenyant i practicant la dansa, podrem generar espais de reflexió entorn a la pràctica de les relacions socials, qüestions de gènere, etc.
El projecte té com objectiu crear espais on dur a terme la pràctica del Contact, així com altres disciplines complementàries com són la música, l'acrobàcia, el cant, etc. Ens agradaria crear de forma conjunta un espai obert a tothom (independentment de l'edat, sexe, classe social, o orígen) on poguer intercanviar experiències, a través del cos i de la paraula.
L'objectiu és, també, el de que aquest espai obert segueixi en funcionament un cop haguem marxat, oferint la gestió del mateix als membres d'Arkanda. Ells seran els encarregats, llavors, de donar continuïtat a l'espai, mitjançant cursos, jams, etc.
Des de Barcelona, ens agradaria continuar participant en possibles intercanvis, donant inici, com ja fa temps que es va donar a Europa, d'una xarxa més àmplia de jams que inclogui el continent africà (l'únic on no tenim coneixença de que existeixin).
Creiem que l'especificitat de cada lloc, així com de les persones que hi viuen, poden aportar elements interessants i enriquidors a la dansa, així com reflexions profundes sobre qüestions socials. El seu punt de vista, doncs, esdevé fonamental.